Аеродром "Морава" добија још једну писту, завршени припремни радови

Аеродором "Морава" у Лађевцима код Краљева добиће још једну писту која ће бити намењена теретном саобраћају.

На састанку директора Аеродрома Србије и представника Регионалне привредне Краљево разговарало се о изградњи нове писте на Аеродрому "Морава" и њеном значају за привреду тог краја.

Из Министарства грађевине раније су најавили да би почетак изградње нове писте на Аеродрому "Морава" у Лађевцима могла да почне крајем ове године.

На конференцији за новинаре одржаној у паузи састанка који је делимично био затворен за медије, директор предузећа "Аеродроми Србије" Михајло Здравковић рекао је да су сви припремни радови завршени.

"Средства су обезбеђена, у току је поступак јавне набавке за избор извођача плана. Очекујемо да до краја ове године буде завршени план и техничка докуметација како би радови на изградњи писте могли да почну", навео је Здравковић.

Нова писта биће дуга три и по километара, а широка 60 метара по стандардима карго саобраћаја, који је, како су истакли из Регионалне привредне коморе Краљево, веома значајан за овај део Србије.

Економски значај аеродрома 

Председник парламента Привредне коморе Србије Драгољуб Вукадиновић истакао је да је привреда овог дела Србије у сектору услуга који гравитира ка Аердорому "Морава" остварила трговински суфицит од 600 милиона евра.

"У том смислу од великог значај је отварање и интензивирање активности на 'Аеродому Морава'", додао је Вукадиновић.

На подручју Краљева налази се 25.000 привредних субјеката и око два милиона потенцијалних путника за туристичке летове.

Пре два месеца покренута је линија Краљево–Беч, летови су уторком и четвртком. Од марта се уводи линија до Солуна, и то три пута недељно.

"Аеродроми Србије" преговарају са авио-компанијама о отварању нових линија за дестинације ка Немачкој и Турској.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво