Моравски ритам градње коридора

Од 1. до 14. фебруара биће могућ увид у Студију о процени утицаја на животну средину приликом изградње деоница "Моравског коридора" – Мрчајевци-Прељина и Адрани-Мрчајевци. Потом следи јавна расправа и презентација.

Експропријација земљишта за изградњу "Моравског коридора" у Крушевцу завршена је на две катастарске локације, а власници пољопривредног земљишта, засада и објеката задовољни су ценом. 

Мештани потврђују да ће изградња Коридора значити, као и регулација сливова Јужне, Западне и Велике Мораве.

У Стопањи, месту где се због доброг печења обавезно стаје, угоститељима не одговара што траса Моравског коридора заобилази њихово село.

Власницима парцела које су на траси "Моравског коридора" у Краљеву тек се нуди да потпишу сагласност за откуп. Приче да се од села до села разликује процена вредности земље тврде донела су пометњу.

Деоница од Чачка до Краљева како је најављено биће изграђена у наредне две година, па се у Чачку надају да ће ускоро започети и поступак експропријације земљишта за радове на сектору 3 - од Прељине до Мрчајеваца, односно Адрана.

Милан Бојовић, помоћник градоначелника Чачка каже да је то деоница дуга 30 километара.

"Наша градска управа за урбанизам, односно имовинско правна служба очекује половином фенруара предлог за експропријацију од стране предузећа Коридора Србије,  након чега ћемо предузети све даље кораке кораке у смислу изграде решења за експропријацију", рекао је Бојовић.

Изградња почиње од Крушевца где су регулисани правно имовински односи, а градиће се у три етапе. Од Појата до Чачка Моравски коридор повезаће градове, али и коридор 10 са ауто-путем "Милош велики".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара