Састанак о железници у Берлину, стижу представници Београда и Приштине

На састанку у Берлину о успостављању железничког саобраћаја између Београда и Приштине, косовске институције представљаће представници Министарства инфраструктуре.

Директор одељења за копнени транспорт Џем Весељи и директор одељења за путну инфраструктуру Рам Ћупева биће представници Приштине, преносе медији на албанском.

Одлуку о њиховом учешћу донео је министар инфраструктуре у оставци Паљ Љекај.

Београд ће на састанку у Берлину представљати директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Разговори о обнови железничког саобраћаја долазе након недавно постигнуте сагласности о успостављању авио-линије Београд - Приштина.

Специјални изасланик председника САД за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је за америчку агенцију АП да би споразум о обнови железничког саобраћаја између Београда и Приштине био важан за обе стране и поручио да је то постало приоритет.

Гренел, који је и амбасадор САД у Немачкој, рекао је да је успостављање железничких веза постало приоритет, пошто су амерички званичници посредовали ове недеље у постизању договора о поновном успостављању авионског саобраћаја између Београда и Приштине после 21 године.

"Визија председника (Доналда) Трампа се управо дешава. Предњачи пословна заједница и фокус на отварање нових радних места", навео је Гренел у писаној изјави за АП, а преноси Вашингтон тајмс.

Агенција подсећа да је Гренел прошле недеље боравио у Приштини и Београду и да је на конференцији за новинаре у српској престоници рекао да ће се о детаљима споразума о обнови железничких услуга разговарати на састанку у Берлину у понедељак.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво