Крузери постали пловећа одмаралишта

Посебан вид туристичких путовања, крстарења бележе стални раст већ пет деценија. Последњих година привлаче рекордан број туриста. Све су популарнија и крстарења рекама.

Туристички бродови постали су пловећа одмаралишта, препуна забавног садржаја, којима се за кратко време обиђе већи број дестинација. Нови концепт крузера је одговор на потребе модерне генерације туриста.

Поред барова и ресторана, бродови имају и базене, теретане, биоскопе, шеталишта. Кабине су пространије и луксузније. Најпопуларније дестинације су Кариби, Медитеран и Аљаска.

"У последњих неколико година имамо значајан пораст путника који воле крстарења и који иду на крстарења и који се интересују за крстарења крузерима,  јер према ценама које су тренутно на тржишту, нарочито у италијанским компанијама, крстарења су постала веома доступна и можемо слободно рећи да могу бити и јефтинија и лепша од многих других начина летовања, зимовања", каже Владимир Влахо из "Сабре".

Да би одговорили појачаној тражњи, широм света се оснивају специјализоване агенције за организовање ових путовања, граде се нови, све већи и луксузнији бродови, праве се стратегије на националном и регионалном нивоу.

Борба на тржишту тера крузер компаније да непрестано усавршавају своју понуду.

Александар Сеничић из Националне асоцијације туристичких агенција каже да то обједињује путовање које је јединствено и специфично и све већи број људи у Србији та путовања користи.

"У овом тренутку имамо информације, према подацима из прошле године да је пораст тих путовања у Србији око 20 одсто сваке године. Дакле, очекујемо да уз седам, осам агенција које ове године озбиљно нуде програме крстарења, не само као програме да се укључите у путовање на брод него као туристичке производе где нуде путовања до луке укрцавања са туристичким програмима пре и после самог крстарења", рекао је Сеничић.

Каже да је изузетно велика понуда и сигуран је да ће сви они који су расположени да иду на крстарења - наћи добре понуде на тржишту.

Цена крстарења је од неколико хиљада до неколико десетина хиљада евра и обухвата укупан аранжман, све забавне садржаје на броду и повратну авионску карту до места одакле брод полази и назад.

Већи бродови нуде шири распон услуга, а мањи интимнију и романтичнију атмосферу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво