"Србијагас" најављује јефтинији прикључак

Компанија "Србијагас најављује да ће спустити цену прикључка на гас, а од Владе траже подршку да се локалне самоуправе одрекну пратеће таксе.

На гас је прикључено тек 15 одсто домаћинстава у Србији, иако је међу најјефтинијим енергентима за грејање. Разлог је скуп прикључак, који кошта и по 120.000, плус локалне таксе.

"Србијагас" најављује да ће да спусти цену прикључка, а од Владе траже подршку да се локалне самоуправе одрекну пратеће таксе.

Директор "Србијагаса" Душан Бајатовић каже да би грађани прикључак плаћали уз рачуне за гас.

"Да омогућимо грађанима да могу кроз потписани уговор са 'Србијагасом', да их на неки начин прикључимо, а да они то плаћају три до пет година без камате", каже Бајатовић.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(понедељак, 27. јан 2020, 09:45) - Stevan [нерегистровани]

čist vazduh.

Mislim da bi proširenje gasne mreže moralo biti besplatno i to sa svim papirima koji prate investiciju,jer priključivanjem na gas znatno se smanjuje zagađenje vazduha.To bi država morala da uradi budući da su političari i rukovodioci svi od reda rekli da država mora tražiti rešenje za problem nečistog vazduha,jer mi spadamo u naj zagađeniji prostor u svetu.

(понедељак, 27. јан 2020, 09:44) - Stevan [нерегистровани]

čist vazduh.

Mislim da bi proširenje gasne mreže moralo biti besplatno i to sa svim papirima koji prate investiciju, jer priključivanjem na gas znatno se smanjuje zagađenje vazduha.To bi država morala da uradi budući da su političari i rukovodioci svi od reda rekli da država mora tražiti rešenje za problem nečistog vazduha, jer mi spadamo u najzagađeniji prostor u svetu.

(петак, 24. јан 2020, 12:38) - stamatović Veličko [нерегистровани]

Velja

Ljudi šta da se plaća
prvo iskopam kanal za priključak platim, kupim crevo platim, kupim kotao platim,zoveš majstora za priključak platiš, kad sve napraviš onda majstora za održavanje zoveš I platiš i to sve sa PDV I to negde 18 negde 20% I oni dodju I svečano otvore ventil I još da se plati priključak .E aj oni neka nama plate sve to Mi ćemo otvorit ventil

(четвртак, 23. јан 2020, 06:59) - Tihi [нерегистровани]

Gas

To bi omogućilo mnogim domaćinstvima priključak i smanjenje zagađenja vazduha.
Samo se negovori kada će tačno doći do smanjenja cene!
U Srbiji ide samo priča a na kraju od svega nebude ništa.

(четвртак, 23. јан 2020, 05:55) - Mile [нерегистровани]

Gas

Slabo ce se ko ogrejati na taj gas jer on za nas standard nije jeftin..mozda u nekoj daljoj buducnosti

(четвртак, 23. јан 2020, 02:08) - anonymous [нерегистровани]

i Dokumente

Takodje se dogovorite sa gradskim vlastima da se pojednostavi vasa potraznja za dokumentacijom.
Ja sam licno pre 7 dana bio u srbijagasu u Kragujevcu i mogu reci da su mi trazili dokumentaciju koju 60% gradjana srbije nije u stanju da podnese jer je trenutno proces legalizacije preopteretio katasterske sluzbe.
Svoju kucu sam legalno napravio sa dozvolom za gradnju ali jos nije upisana u listu nepokretnosti i zato je srbijagas odbio moj zahtev.. Iskreno receno bas me je briga jer za 1000 evra i vise ,koliko kosta prikljucak mogu kupiti 30 kubika drva i sve je super.Pozdrav