Кинези заинтересовани за изградњу коридора "Вожд Карађорђе"

Компанија "Пауер Чајна" заинтересована је за градњу шумадијског коридора "Вожд Карађорђе", саопштено је из Министарства грађевинарства.

Представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре разговарали су са делегацијом кинеске компаније "Пауер Чајна" о сарадњи на инфраструктурним пројектима.

"Имамо одличну сарадњу ca 'Пауер Чајном' на пројекту изградње деонице обилазнице око Београда од моста преко реке Саве код Остружнице до Бубањ потока, а у плану су и нови пројекти где постоје могућности за сарадњу, укључујући и наставак изградње обилазнице, на деоници Бубањ поток – Винча – Панчево", рекао је државни секретар у Министарству Миодраг Поледица.

Потпредседник компаније "Пауер Чајна" Сјунг Лисин захвалио je Влади Србије и Министарству на поверењу које су дали компанији, као и на подршци коју пружају у реализацији пројекта изградње Сектора Б обилазнице око Београда.

Истакао је и да је "Пауер Чајна" заинтересована и за друге пројекте у Србији, међу којима је изградња шумадијског коридора "Вожд Карађорђе".

Коридор "Вожд Карађорђе", како је најављено прошле године, биће дуг 220, а са прикључцима на Коридоре 10 и 11, 270 километара.

Две брзе саобраћајнице, једна из Младеновца и Орашца, а друга из Лазаревца, спојиће се код Аранђеловца – одакле ће се даље ићи ка Рачи, Свилајнцу, Деспотовцу и Бору.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво