Нова фабрика у Бечеју, инвестиција од седам и по милиона евра

Компанија "Кнот Аутофлекс Југ" Бечеју отвора нови погон у који је уложено 7,5 милиона евра, а биће запослена 82 радника.

Свечаности је присуствовао и председник Александар Вучић који је имао састанак са руководством фабрике, након чега је обишао главну халу фабрике где је разговарао са радницима, као и новотворени погон за топло цинковање.

Отварање новог погона у Бечеју показује да они који су инвестирали у нашој земљи настављају то да раде, да су задовољни условима и да је направљен добар пословни амбијент, поручио је Вучић.

Председник је подсетио да је ово други пут да је у компанији "Кнот Аутофлекс Југ" у Бечеју, и да је ту са разлогом - због отварања погона.

"Драго ми је да људи који су инвестирали, настављају са инвестирањем, и то показује да су задовољни условима и да смо направили добар амбијент у којем они могу даље да раде и зарађују, а радиници да имају биља примања и бољу будућност за своју децу", поручио је Вучић.

Председник је најавио да ће се радити и обилазница око Темерина, што ће житељима Бечеја и околине олакшати пут до Новог Сада, као и брза саобраћајница од Сомбора до Кикинде. 

На свечаном отварању погона били су и председник покрајинске владе Игор Мировић, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб, директор и сувласник "Кнот Аутофлекса Мађарска" Шандор Хас Сабо, директор "Кнот групације Немачка" Валентин Кнот и председник Општине Бечеј Драган Тошић.

Компанија Кнот производи делове за ауто-приколице а у нови погон уложено је 7,5 милиона евра, од чега је Развојна банка Србије обезбедила 250.000 евра.

У Компанији наводе да је погон за топло цинковање произведен према највишим стандардима заштите животне средине уз примену најсавременијих технолошких достигнућа у овој врсти површинске заштите челика.

Капацитет линије на годишњем нивоу је 20.000 тона, од чега ће 14.000 тона бити намењено за продају.

Иначе, фабрика "Кнот Аутофлекс Југ" је у фебруару 2017. године отворила погон за производњу делова за ауто-приколице на површини од 9.500 квадрата у који је инвестирано 1,3 милиона евра.

Предузеће постоји од 2003. године, а основале су га компанија "Аутофлекс Кнот" из Кечкемета у Мађарској и "Кнежев груп" из Србије у односу 51:49 одсто власништва.

Компанија је 2011. године купила погон Ливнице у Чоки од фирме "АТБ Север" из Суботице.

Од 2003. године у фабрику "Кнот Аутофлекс Југ" уложено је 19,5 милиона евра, а у "Аутофлекс ливницу" 4,5 милиона евра.

Компанија има 520 запослених, а у 2019. години остварила је промет од 29,2 милиона евра.

Фабрика у Бечеју своје производе пласира на тржиште ЕУ, Израела, Русије, Турске и САД.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво