Расте продаја аутомобила, које моделе грађани Србије највише купују

У Србији је лане продато десет одсто нових аутомобила више него 2018. године.

Прошле године, највише возила продато је у априлу, 4.258, што је резултат добро организованог Сајма аутомобила у Београду када су купци искористили велика снижења. Најпродаванији су били модели "шкоде", потом "фијата" и "реноа".

Неприкосновени лидер по продаји лаких комерцијалних возила која су, како се верује, најбољи показатељ раста привреде једне земље, јесте "Фијат" са 2.604 "професионалца". "Фијат" ће први понудити и електрични комби "дукато".

Игор Шево из "Фијат Крајслер аутомобила" каже да ће електрични "дукато" бити доступан за тестирање новинарима већ средином ове године,  а продаја се очекује пред крај 2020.

Бројни нови аутомобили који су на наше тржиште стигли скоро истовремено када и на највећа тржишта Европе, повољни услови куповине, бројни попусти и друге погодности дали су резултате, кажу у Асоцијацији аутомобилских увозника.

"Оно што је добро је то је да су услови финансирања све бољи и да се финансиске институције удружују са продавцима возила како би купци лакше дошли до аутомобила", напомиње Милош Петровић из Удружења увозника.

На српском тржишту значајно је порасла и продаја камиона, тако да их је у је у првих 11 месеци прошле године продато 1.450, двадесетак одсто више него лане. Међутим, камиони се мало теже продају јер нема довољно возача, па се превозници боје да купе нове камионе које нема ко да вози.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се