Брза пруга до Старе Пазове у марту, до Новог Сада на јесен 2021.

Министарка грађевинарсва, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и председник кинеске компаније "Чајна рејлвеј интернешенел компани” Јан Жонгмин разговарали су о реализацији пројекта модернизације брзе пруге од Београда до Будимпеште.

Пројекат модернизације брзе пруге Београд - Будимпешта је веома значајан за Србију, изјавила је министарка Зорана Михајловић после састанка са председником кинеске компаније "Чајна рејлвеј интернешенел компани" Јан Жонгмином.

Најавила је да ћемо у марту ове године имати завршена 34 километра левог колосека на прузи Београд - Стара Пазова, а до октобра ће бити готов и десни колосек, што је важно и за Београд и "Беовоз".

Михајловићев аје рекла да је потврђен почетак радова на трећој деоници изградње брзе пруге, а то је у ствари ова важна велика деоница између Новог Сада и Суботице.

"Радови ће почети у току марта и мислим да ћемо баш онако како јесте план, јер сада јесте то све извесно, имајући у виду извођача - до јесени 2021. године прво ићи брзим возом од Београда до Новог Сада за 25 минута, а три године након тога ићи од Београда до мађарске границе возовима новим специјално прављеним управо за брзе пруге од 200 километара на сат", рекла је Михајлковићева.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 14. јан 2020, 15:43) - anonymous [нерегистровани]

Vreme

Zasto radovi ka Subotici nisu krenuli kada i Ns-Bg???