Српска достигнућа на Недељи одрживог развоја у Абу Дабију

Председница Владе Србије Ана Брнабић учествовала је на отварању Недеље одрживог развоја у Абу Дабију.

Ане Брнабић је, како је саопштено из њеног кабинета, истакла да је учешће на том важном скупу, на којем ће бити представљена српска достигнућа у области технологије, енергетике, здравства, образовања, вештачке интелигенције и других области представља потврду одличних односа и блиског партнерства Србије са Уједињеним Арапским Емиратима.

"Уједињени Арапски Емирати су земља која данас у свету предводи развој у области науке и технологија, посебно зелене економије", истакла је Брнабићева.

Премијерка је рекла да је имала јако добар разговор са шеиком Мухамедом бин Заједом ел Нахјаном, који је том приликом упутио поздраве председнику Србије Александру Вучићу. "Надамо се да ће шеик Мухамед бин Зајед ове године имати још једном прилику да посети нашу земљу", рекла је Брнабићева.

Председница Владе је рекла да јој је била част да у име Републике Србије уручи једну од награда у области образовања која се додељује на форуму у Абу Дабију.

"Србија је тек 26. земља у свету која је усвојила Стратегију развоја вештачке интелигенције и прва у централној и источној Европи која има такву стратегију, и већ смо одвојили значајне ресурсе за улагање у ту област", нагласила је премијерка и додала да ће то бити још једна тема у наставку сарадње са УАЕ.

Недеља одрживог развоја у Абу Дабију представља глобалну платформу за убрзање одрживог развоја у целом свету и окупља људе из света политике, стручњаке из индустрије, технологије и лидере одрживости нове генерације.

Ова платформа подстиче размену знања, примену нових стратегија и пружање решења за покретање економског развоја и друштвеног напретка. Такође, платформа је посвећена унапређењу разумевања главних друштвених, економских и еколошких трендова који креирају одрживи развој у свету, каже се у саопштењу Владе Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво