"Ипсилон крак" повезује градове

У подне се отвара такозвани Ипсилон крак, обилазница око Суботице на Коридору 10 у дужини од 24 километра. Градоначелник Суботице Богдан Лабан каже за РТС да су завршетком изградње обилазнице око Суботице, решени вишедеценијски проблеми грађана Суботице.

Западна обилазница око Суботице, на Коридору 10, биће отворена у подне уз присуство председника Србије Александра Вучића.

Уочи свечаности поводом завршетка изградње Ипсилон крака, тј. обилазнице око Суботице, која повезује Келебију са ауто-путем Хоргош-Нови Сад, на Инстаграм профилу "Будућност Србије АВ" објављен је снимак изградње по фазама од марта 2017. године

Ова саобраћајница је вишеструко важна за грађане и превознике. На ауто-путу Суботица-Хоргош, односно Суботица-Београд, на петљи Суботица-југ када се грађани искључе - сада ће за 15 минута стићи до граничног прелаза Келебија. Теретњаци неће улазити у град и правили гужву.

Суботичани су деценијама чекали да се Ипсилон крак заврши. 

Градоначелник Суботице Богдан Лабан каже да су завршетком изградње обилазнице око Суботице, Ипсилон крака, решени су вишедеценијски проблеми грађана Суботице.

"Измештен је тешки теретни саобраћај из центра града где дневно око 300 шлепера и камиона пролази што нарушава постојећу саобраћајну инфраструктуру, загашује ваздух, о безбедности саобраћаја да не причамо", каже Лабан.

Повезује се индустријска зона Мали Бајмок са ауто-путем Хоргош-Београд и са великим граничним прелазом какав је Келебија.

"То ће омогућити брз транспорт робе и на задовољство великих компанија које послују у индустријској зони", истакао је Лабан.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи