Вучић: Биће уложено 900 милиона евра у 5.000 километара путева

Председник Александар Вучић поручио је у Смедеревској Паланци да је дошао у тај крај да покаже да држава брине о свим грађанима и да су и Смедеревска Паланка и Велика Плана важни колико и велики градови, а да је живот обичних људи најважнија ствар. У наредном периоду 900 милиона евра биће уложено у 5.000 километара регионалних и локалних путева, истакао је Вучић.

Александар Вучић је након обиласка реконструисаног регионалног пута Велика Плана – Смедеревска Паланка рекао да није дошао тамо зашто што је то ремек-дело, којих, како је приметио, већ имамо у изграђеним ауто-путевима, који 70 година нису грађени.

"Дошао сам да вам кажем колико је важно да покажемо пажњу и другачији однос према обичним људима, да су нам Велика Плана и Смедеревска Паланка важни колико и велики градови и да нам је живот обичних људи најважнија ствар", поручио је Вучић.

У том смислу, најавио је да ће у наредном периоду 900 милиона евра бити уложено у 5.000 километара регионалних и локалних путева.

Вучић је приметио да је пут који је данас обишао последњи пут обновљен 1983. године, и то делимично.

"Било је потребно 36 година да буде нов пут, да повежемо 80.000 становника ова два града. Тиме смо створили нове услове за долазак инвеститора", истакао је Вучић.

Додао је да се разговара са корејском компанијом која ће, уколико дође у Србију, у том крају отворити нових 700 радних места, што значи да ће 700 породица бити обезбеђено.

Разговара се, каже, и са Русима и другим пријатељима око прозиводње вагона, што би, каже, била нова инјекција за Смедеревску Паланку, али и за Краљево.

"Да не мислите да смо, када се једном појавим, стали да радимо. Не. Радићемо даље, јер хоћемо да овде људи живе богатије, да нам се људи врате из иностранства", поручио је Вучић. 

Вучић је истакао да ће се градити путеви у сваком селу, као и водовод и канализација.

"Зато што хоћемо да наша села буду као аустријска и немачка, а не да буду сиромашна. Имамо један проблем, а то је што у себе не верујемо. Када видимо колико ауто-путева градимо и какви су нам и ауто-пут 'Милош Велики' и ауто-пут кроз Грделицу, можемо да кажемо да изгледају као у поменутим земљама."

Вучић је рекао да је у тај пут уграђено 63.000 кубика камена, да је завршено нових десет километара пута и да ће још 3,5 километара у самој Великој Плани бити завршено до маја.

Вучић је приметио да је добро урађен и пут Топола – Велика Паланка и да ће се градити и други путеви у делу Србије.

Председник је нагласио да ће екномска снага земља бити све већа, да ће бити све више инвеститора и да ће плате и пензије бити све веће.

Зато нам је потребна ваша снега и енергија, да наставимо овим путем, поручио је он и додао да ће се пензионерима још брже повећавати пензије пошто су у претходном периоду плате више расле од пензија. 

Грађани су председника дочекали и са транспарентима захвалности, а на једном је писало "Чекали смо пола века, хвала председниче".

Вучић је обилазак започео на мосту преко потока Губераш, који се налази на тој траси дугој 13,5 километара заједно са министарком грађевинарства Зораном Михајловић, директором "Путева Србије" Зораном Дробњаком и представницима извођача радова.

Укупна дужина реконструисаног пута 13,5 километара  

Саобраћајница, коју је председник Вучић обишао, повезује Смедеревску Паланку са Коридором 10.

Укупна дужина деонице регионалног пута (IIА, 147) од Смедеревске Паланке до Велике Плане је 13,5 километара, од чега је реконструисано 9,83 километра, а изграђен је и нови мост преко потока Губераш.

Мост преко потока Губераш је у поплавама био потпуно уништен и сада је саграђен потпуно нови.

Обим радова је такав да је, иако је реч о реконструкцији, урађен потпуно нов пут. Радови на реконструкцији почели су половином јула.

Грађани су годинама тражили да се уради тај пут, јер је најбржа веза измеду Смедеревске Паланке и Велике Плане.

Укупна вредност радова, укључујући и радове на мосту, износи 598,76 милиона динара без ПДВ-а (718,51 милиона са ПДВ-ом), од чега је 577,5 милиона за трасу пута и 21,2 милиона за мост.

На првих шест километара пута у потпуности је извршена замена коловозне конструкције са комплетном хоризонталном и вертикалном сигнализацијом и опремом пута.

На преостала 3,83 километра пута извршено је ново асфалтирање, такође са хоризонталном и вертикалном саобраћајном сигнализацијом и опремом пута.

Тај пут је на територији Смедеревске Паланке последњи пут реконструисан 1983. године.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи