Вучић: Потребна помоћ Светске банке за још снажније реформе

Председник Александар Вучић састао се са регионалном директорком Светске банке за Западни Балкан, Европу и Централну Азију Линдом ван Гелдер и замолио за подршку те међународне финансијске институције, како би се наставиле још снажније реформе и убразни раст српске економије.

На састанку је била и председница Владе Ана Брнабић, а разговор је, како преноси Служба за сарадњу са медијима председника Републике, био изузетно садржајан.

Вучић је рекао да је раст од 4 одсто добар за балканске прилике, али да Србија жели, може и мора да увећа стопу раста на више од 6 одсто годишње.

"Како бисмо то постигли, потребна нам је огромна помоћ Светске банке, посебно у области продуктивности рада, у финансирању и подршци успешним домаћим компанијама и увођењу нових финансијских инструмената, који би подстакли раст", истакао је председник Србије.

Регионална директорка Светске банке Ван Гелдер нагласила је да су српске реформе из 2014. године донеле одличне резултате Србији. Међутим, да би се прикључила најразвијенијим европским земљама, Србија ће морати да оснажи и убрза реформски процес у различитим сферама друштвеног живота.

То се посебно односи на стање у јавним предузећима, локалним самоуправама, али и у проналажењу нове методологије за финансирање нових, успешних и неоптерећених српских компанија, навела је Линда ван Гелдер. 

Договорен је још један сусрет председника Србије са представницима Светске банке пре представљања плана "Србија 2025" до краја ове године.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара