Михајловић: Од Београда до Чачка од среде за један сат

После трогодишњих радова, за два дана биће отворена комплетна деоница Коридора 11 од Сурчина до Обреновца. Та деоница је дуга 17,6 километара, вредна 208 милиона евра, а најзначајнији објекти на овој траси су мост преко Саве код Барича, као и две петље - "Сурчин" и "Обреновац".

Деоница ауто-пута од Сурчина до Обреновца биће отворена за саобраћај у среду, након чега ће се од Београда до Чачка стизати за један сат, рекла је министарка саобраћаја Зорана Михајловић.

"О томе смо само могли да сањамо до пре неколико година", рекла је Михајловић за РТС.

"То је пројекат који је завршен пре рока и смањићемо гужве које сада имамо. Сада ће бити нормална ствар да до Чачка стижемо за сат времена", истакла је министарка.

Истовремено ради се и на деоници од Чачка ка граници са Црном Гором.

"Ради се на деоници од Чачка до Пожеге која је веома захтевна, а ради се пројектно-техничка документација за деоницу до границе са Црном Гором", рекла је министарка.  

Јуче је почела градња 112 километара ауто-пута Појате - Прељина, Моравског коридора који ће да повеже пола милиона људи у Расинском, Рашком и Моравичком округу са коридорима 10 и 11. Биће то модерна саобраћајница са више од 70 мостова и бесплатним интернетом дуж читавог пута.

"Ово јесте важно јер повезује Србију са Србијом. Почели смо код Крушевца јер су потпуно завршили експропријацију земљишта", рекла је министарка Михајловић.

Објаснила је да је реч о ауто-путу са више од 70 мостова, који садржи регулацију реке и који ће целом трасом бити дигитализован.

"Дигитални ауто-пут значи да ћете имати све информације од временске прогнозе до информацијае ако дође до саобраћајне несреће. Важно је да градимо ауто-путеве да људи остају у тим местима. Радиће се заједно са америчко-турским конзорцијумом. То је озбиљан пројекат где цео коридор треба да се заврши за четири године", наводи Михајловићева.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво