Моравски коридор – пут који ће повезивати пола милиона људи

Почетак радова на првих 28 километара Моравског коридора обележиће се у данас у подне. Ауто-пут Појате – Прељина повезаће три округа: Расински, Рашки и Моравички са Коридорима 10 и 11. Први дигитални ауто-пут у Србији, дужине 112 километара, биће завршен у наредне четири године и повезаће пола милиона људи који живе у централној Србији.

У недељу у 12 часова свечано ће бити обележен почетак радова на Моравском коридору. Присуствоваће државни врх и представници конзорцијума "Бехтел Енка", којима је поверена изградња.

Нови ауто-пут биће од великог директног и индиректног значаја за 242.000 људи на подручју Расинског округа, јер готово да нема области привреде коју његов завршетак неће унапредити, а пре свега индустрију.

Директор Регионалне привредне коморе у Крушевцу Предраг Вукићевић каже за РТС да у Расинском округу послује око 11.000 привредних субјеката, 2.500 привредних друштава и 8.500 предузетника.

"Укупан број расте у последњих шест година. Изградњом Моравског коридора стичу се услови да наши привредници добијају директну комуникацију са свим осталим деловима земље и света, смањују се укупни трошкови у привреди, штеди се време", истакао је Вукићевић.

Додао је да се планира изградња више индустријских зона, паркова и логистичких центара у Ћићевцу, Варварину, Крушевцу, Трстенику, Врњачкој Бањи, Краљеву и Чачку. На тај начин порашће и атрактивност подручја за инвеститоре, како за домаће, тако и за стране.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво