РТС на новом мосту преко Саве, погледајте како изгледа

Све је спремно за отварање пута од Сурчина до Обреновца којим ће бити спојени коридори 10 и 11. У току су завршни радови где се уређује и околина насипа. Мост на Сави код Обреновца дужине више од километар и по је успешно тестиран, а РТС је обишао деоницу недељу дана пре отварања.

Мост који је спојио обале Саве дугачак је 1.581 метар, а главни распон над пловним путем има 175 метара. Састоји се од 27 стубова и 30 распонских конструкција које су, захваљујући системима покретних оплата, грађени паралелно са обе стране реке.

"То је низ од седам мостова од којих је један главни мост преко Саве, остали мостови су прилазне конструкције великих распона по 50-60 метара и налазе се и са леве и са десне стране Саве. За сваки смер постоје по три саобраћајне траке, значи две саобраћајне и једна зауставна трака. Постоје и пешачке и службене стазе, оне су 0,75, кад се саберу одбојне ограде имамо простор од два метра", каже пројектант ЦИП-а Нада Павловић.

На овом путном правцу планирана је још једна саобраћајница, кажу у институту ЦИП. То је веза Новога Београда и ове петље која директно води до моста код Обреновца.

"Прави ефекат је кад се Нови Београд споји са Сурчином, односно са Обреновцем и да се повеже са двема моћним новобеоградским саобраћајницама, то је Војвођанска улица и Улица Јурија Гагарина", наводи Милутин Игњатовић у име ЦИП-а.

Део Коридора 11 који ће повезати Сурчин и Обреновац дугачак је 17,6 километара, а најзначајнији објекти на овој траси су мост преко Саве код Барича, као и две атрактивне и функционалне петље – "Сурчин" и "Обреновац".

Завршетком ових радова, дужина ауто-пута "Милош Велики" (Београд – Чачак) биће 120 километара.

Очекује се пуштање у рад ове саобраћајнице 19. децембра и растерећење постојећег пута Београд–Обреновац.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво