Грчко-српски пословни савет: Радиће се на повећању грчких инвестиција у Србији

Отварајући привредни форум у Атини, на којем учествује председник Србије Александар Вучић, председник Грчко-српског пословног савета Симеон Цомокос поручио је да је то важан дан за политичке и економске односе Србије и Грчке.

Симеон Цомокос је истакао да Грчка и Србија имају дугу традицију добрих односа и јаке историјске везе, а да је у последњим деценијама, заједнички створено снажно политичко и економско партнерство.

Србија је, каже, у последњих неколико година показала импресиван раст у области економије, трговине, индустрије, енергетике и рударства, а истовремено је створен пословни амбијент који је привукао велики број директних страних инвестиција.

Такође, Цомокос је рекао да је Вучић кроз важне иницијативе промовисао дијалог о многим политичким и економским питањима међу суседним земљама.

Навео је да ће Грчко-српски пословни савет у наредном периоду радити на томе да се повећа број грчких инвестиција у Србији, обим трговине између две змеље, али и да промовише лепоте Србије, како би што више грчких туриста посетило Србију.

Цомокос је истакао да тај Савет у потпуности подржава напоре Србије да постане чланица ЕУ.

Потпредседник Грчко-српске коморе трговине и индустрије Теодор Каракасис рекао је да су грчки привредници, пре него што је ту земљу погодила криза, инвестирали у Србији, као и у друге земље на Балкану, али су, како каже, у Србију отишли са "отвореним срцем".

Додао је да српска економија расте последњих година и честитао председнику на напретку економије, и то, како је рекао, упркос политичким изазовима.

"Грчки инвеститори имају велики интерес да инвестирају или поново инвестирају у Србји и сигуран сам да ће их ваша посета додатно охрабрити", рекао је Каракасис.

Истакао је да ће услови пословања у Србији привући нове грчке инвеститоре, сада када је у Грчкој поново боља ситуација, јер привредници поново траже места за улагање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво