Михајловић: Моравски коридор да буде пример, не желимо да понављамо грешке

Министарка Зорана Михајловић је поручила да Моравски коридор треба да буде пример како може да се успешно реализује један велики инфраструктурни пројекат у Србији.

Зорана Михајловић је новинарима после састанка са градоначелницима и председницима општина кроз које ће пролазити Моравски коридор, и окрузима које овај ауто-пут повезује, рекла да је данас направљен први заједнички договор у вези с овим пројектом који ће повезати више од 700.000 људи у три округа кроз које пролази.

"Очекујемо да за две године повежемо Крушевац са Коридором 10, Краљево са 'Милошем Великим' за око три године, а да за четири године читав ауто-пут од Појата до Прељине буде завршен. Знамо колико смо имали проблема на неким претходним пројектима и зато не желимо да те грешке понављамо, него да ово буде пример како треба да се реализује један велики пројекат у Србији", рекла је Михајловићева.

Директор пројекта Моравског коридора, Енди Милунзи из компаније "Бехтел", рекао је да је ова компанија поносна што је изабрана да реализује овај пројекат и да очекује тимски рад и ефикасну градњу ауто-пута који је веома важан за грађане Србије.

Члан управе "Енке" Озгер Инал истакао је да ће извођач, конзорцијум "Бехтел-Енка", учинити све да пројекат буде реализован у договореном буџету и року.

Шта кажу начелници округа 

Да ће Крушевац бити добар домаћин, поручио је начелник Расинског округа Бранислав Весић. Расински округ и град Крушевац ће пружити сву подршку извођачима радова, рекао је Весић и додао да ће градња Моравског коридора допринети већој запослености и бржем развоју привреде.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић рекла је да изградња Моравског коридора представља остварење вишедеценијског сна.

Начелник Рашког округа Небојша Симовић навео је да ће начелници округа преузети одговорност и водити мање тимове који ће радити на реализацији пројекта.

Моравички округ и град Чачак изградњом Моравског коридора постају много боље повезани, рекао је начелник тог округа Небојша Симовић напоменувши да Чачак постаје треће саобраћајно чвориште у Србији.

Састанку су присуствовали и градоначелници Чачка и Краљева, као и председници општина Ћићевац, Варварин, Трстеник и Врњачка Бања.

Дужина ауто-пута Појате-Прељина је 112,32 километра, а максимална дозвољена брзина на овом ауто-путу биће 130 километара на сат. Планирана је изградња укупно 11 петљи и још 130 објеката на траси ауто-пута, од чега 71 моста, 23 надвожњака, пет подвожњака и 31 пропуста.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 10. дец 2019, 16:29) - anonymous [нерегистровани]

"Vovjođanski koridor"

Interesuje me kada će na dnevni red doći autoput Novi Sad- Ruma? Ili su putevi u Vojvodini poslednja rupa na svirali?