Почела изградња ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца ка Лозници

Почели су радови на изградњи ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца ка Лозници, укупне дужине 77 километара. Председник Александар Вучић поручио је да ће ауто-пут и брза саобраћајница бити врхунског квалитета и да ће бити изграђени на време. Додао је да је циљ да се доведе много више инвеститора у те крајеве.

Председник Александар Вучић поручио је да је посебно поносан на то што су у једном дану потписали уговор за Моравски коридор и отворили припремне радове за изградњу пута Рума–Шабац–Лозница.

"Хоћу да кажем и људима у Срему и Мачви, у Руми, Шапцу и Лозници, да ће имати ауто-пут и брзу саобраћајницу на време изграђене, врхунског квалитета. Али то им не значи само саобраћајницу која ће да их повезује са Београдом, која ће да их повезује са другим делом Србије. То им значи више инвеститора", истакао је Вучић.

Циљ је да се доведе много више инвеститора у те крајеве. "Хоћемо још више и хоћемо још боље, а сви хоће да дођу када имају најбрже путеве", додао је Вучић.

Истакао је да ће се већ за три и по године од Београда до Дрине стизати за само сат времена.

Захвалио је председнику Азербејџана Илхаму Алијеву на свему што чини за заједништво и другарство две државе.

Честитао је свим људима у Србији и рекао да ће наша земља са Моравским коридором и Сремско-мачванским коридором изгледати потпуно другачије.

"Ближа свима другима, лакше ће да се иде у Републику Српску и БиХ, лакше ће да се иде на Гучево, лакше ће касније да се иде до Љубовије, Малог Зворника, Бајине Баште и свих других места", рекао је председник.

"Не мислимо да овде станемо, мислимо да наставимо да градимо", поручио је Вучић.

"Било шта да се догоди у будућности и на политичкој сцени, ово не можете да избришете. Не можете да избришете то да смо пут од Београда од Сурчина, до Чачка, па и до Пожеге изградили ми, да смо Источни коридор до бугарске границе изградили ми, да смо кроз Грделицу путеве изградили ми, да ћемо овај овде дивни коридор да изградимо ми, Моравски коридор да ћемо да изгрдимо ми – наша генерација, наши људи, нашом српском снагом", закључио је Вучић.

Почетку радова присуствовала је и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић која је нагласила да је ово велики дан за Србију.

"Оно што је за нас веома важно јесте што Србија више нема времена да губи, ниједан једини дан, завршили смо Коридор 10, завршили смо део 'Милоша Великог' од Београда до Чачка, ускоро пуштамо Сурчин–Обреновац деоницу и овај ауто-пут и брза саобраћајница, и све друге ауто-путеве које започињемо, ми ћемо их у просеку градити између три и пет година и то је оно што разликује ову Владу у односу на претходне године и деценије", рекла је Михајловићева.

Додала да ћемо имати брзе саобраћајнице и путеве у целој Србији, Захвалила је "Азвирту" на сарадњи и изразила очекивање да ће све бити у складу са уговором и временом како је потписано.

Ахмедов: Овај пројекат је артерија регионалне економије

Заменик председника "Азвирта" Караман Ахмедов истакао је да му је задовољство што присуствује почетку градње овако важног пројекта који ће постати "артерија регионалне економије" и који ће побољшати регионалну интеграцију, осигурати бољи стандард становника и подстаћи развој приватног сектора.

"Честитамо Влади Србије што је дала велики значај изградњи и инфраструктури, јер развој инфраструктуре у свим земљама има велику улогу за економски раст и сугурност", додао је Ахмедов.

"Компанија 'Азвирт' почиње припремне радове на изградњи моста преко Саве, не само да би се обезбедила преко потребна инфраструктура већ да би се показали највиши професионали стандарди, удовољило свим потребним изазовима у области грађевине и заштите животне средине, али и показала друштвена одговорност", истакао је Ахмедов.

Као и до сада, "Азвирт" ће наставити да сарађује са српским партнерима, институцијама и колегама, навео је Ахмедов и додао да ће као и до сада "Азвирт" завршити све радове у року.

"Желимо да овај нови и значајан пројекат донесе просперитет и више инвестиција грађанима који живе у Шапцу, Руми, Лозници и околним селима", закључио је Ахмедов и захвалио се на указаном поверењу за реализацију овог пројекта.

Амбасадор Азербејџена Елдар Хасанов честитао је на прослави почетка радова овог пројекта који је значајан за грађане Србије, али је и пример сарадње Азербејџана и Србије.

"Сигуран сам да ће изградња овог пута уз учешће познате и искусне компаније 'Азвирт' бити завршена благовремно и са високим квалитетом, удовољавајући свим савременим стандардима и оправдати указано поверење од стране српске државе и Владе", рекао је Хасанов.

Нови пут спојиће Сремски и Мачвански округ, решити вишегодишње проблеме становништва и захтеве привреде тог краја. Када се заврши, од Подриња до Београда стизаће се дупло брже.

Средином новембра потписан је комерцијални уговор са азербејџанском компанијом "Азвирт", а вредност тог посла је 476 милиона евра.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво