Данас почиње изградња ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице

У подне званично почињу радови на изградњи ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца ка Лозници. Средином новембра потписан је комерцијални уговор са азербејџанском компанијом "Азвирт", а инвестиција је вредна 476 милиона евра. Укупна дужина саобраћајнице је 77 километара.

Нов пут спојиће Сремски и Мачвански округ и решити вишегодишње проблеме становништва, али и захтеве привреде овог краја. Нова саобраћајница ће убрзати проток људи и робе и обезбедити услове за привредни развој овог краја.

Када се заврши, од Подриња до Београда стизаће се дупло брже. Тренутно се к ористи само једна саобраћајница – магистрални пут који пролази кроз бројна села.

Само од Шапца, ка Руми кроз Кленак, Платичево, Хртковце и Јарак дневно прође и 15.000 возила.

Ауто-пут ће се градити од Руме до леве обале Саве и села Кленак у дужини од 21,14 километара.

Са десне обале Саве градиће се брза саобраћајница која ће бити дуга скоро 55 километара. Спајаће их нови мост на Сави, дуг више од 1.300 метара.

Радови ће почети на обали Саве, где ће се на три хектара градити база и пункт за будуће радове.

Од пролећа, како је најављено, градиће се и нов мост на Сави који ће, заједно са ауто-путем, бити завршен за три године. За четири године треба да буде завршена и брза саобраћајница од Шапца до Лознице.

Власници првих парцела уз обалу Саве добили су обавештења о експропријацији. Лакше дишу и мештани Штитара чије су 32 куће биле на траси. Након јавног увида усвојене су примедбе, па ће се предложити промена трасе кроз село, како се не би исељавала домаћинства.

У 12 сати званично почињу радови, у присуству председника Србије Александра Вучића, министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић и бројних званица.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво