Добра повезаност и подстицаји инвеститорима предности Слободне зоне "Пирот"

Слободна зона "Пирот", најуспешнија у Србији али и Европи, на основу рангирања престижног економског магазина "Фајненшл Тајмса", ове године оствариће укупан промет од око 800 милиона евра. У оквиру зоне могу се добити олакшице за пословање, па је у последње време за 22 одсто повећан број корисника. Велика предност је и директна повезаност са Коридором 10.

Са 130 компанија и малих предузећа и 6.500 радника, Слободна зона "Пирот" највећа је у Србији. Поред трговинских, све је више производних фирми које успешно послују у зони – нарочито из области текстила.

У једној од њих, 65-оро запослених израђује 15.000 до 25.000 женских одевних предмета. Сваког месеца испоручују их на француско тржиште, па је и транспорт робе веома важна ставка.

"Ми смо везани за рокове, знамо када је датум истовара у Француској, значи тај Коридор нам скраћује пут, време, а значи и због сигурности", наводи Предраг Вукчевић, директор фирме "Мај Пиротекс".

Директна повезаност Слободне зоне "Пирот" са новим ауто-путем и олакшава посао и возачима.

"Раније сам морао да возим шлепер кроз Сићевачку клисуру, није могло да се иде брзо већ опрезно и дуже је трајало. Сада је на ауто-путу баш добро, брзо и безбедно", објашњава Слава Филипович, возач камиона из Белорусије.

Интересовање инвеститора за пословање у Пиротској зони увек постоји. Још већем се надају сада због близине Коридора 10.

"Наши корисници могу да укључе своје извозне артикле или увозну робу да довезу у зону – 300 метара од савременог ауто-пута. То је невероватна предност", наводи др Драган Костић, извршни директор Слободне зоне Пирот.

Због тога Слободна зона и град Пирот раде на пројекту изградње логистичког центра који ће корисницима омогућити комбиновање друмског и железничког саобраћаја. То ће знатно повећати транспортне капацитете зоне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи