РТС на Коридору 11, од Обреновца до Сурчина, како теку завршни радови

Последња деоница Коридора 11 од Обреновца до Сурчина биће, како се очекује, отворена за саобраћај пре 19. децембра. Екипа РТС-а проверила је како теку припреме за отварање пута и ко ће га користити бесплатно.

Мало кривине, мало пут пропао од клизишта, мало колоне - све се то испречи када се преко Умке и Барича упутите у Обреновац. Од Светог Николе може и другачије. И то новим ауто-путем.

Мост преко Саве и Колубаре, дужине 1.500 метара, спојиће Обреновац и Сурчин. У току су последње припреме за отварање моста за саобраћај. Овом деоницом биће комплетиран ауто-пут "Милош Велики" дуг 120 километара.

Отварању ове деонице Коридора 11 посебно се радују Обреновчани. Од августа, кажу, гужве у саобраћају су њихова свакодневица.

Недостајући део ауто-пута "Милош Велики" дугачак је 17 километара, а њега за саобраћај свакодневно припрема око 400 радника.

"Добили смо ту повољност за све грађане Србије, а посебно за Обреновчане, да се наплатна рампа уклони и да у потпуности буде бесплатно коришћење ове деонице од Обреновца до Сурчина, што значи да наплатна станица која је била на ауто-путу "Милош Велики" ка Чачку у Великом Пољу остаје као једина наплатна станица за све путнике који иду ка Чачку, а следеће рампе које се у смеру ка Загребу и Новом Саду - то су оне постојеће које су биле и до сада. Не постоји ништа дестимулишуће", каже Мирослав Чучковић, председник Општине Обреновац.

Да се без колона и за мање од сата стигне од Чачка до Београда у 2020. очекују и у "Путевима Србије".

Дарко Савић, помоћник извршног директора Сектора за наплату путарине ЈП Путеви Србијекаже да тренутно бележе велике застоје и гужве на ауто-путу, на прикључку код Мислођина.

"Очекујемо да ће се значајно растеретити та раскрсница када буде пуштена у рад та деоница од Сурчина до Обреновца. И оно што бих исто хтео да нагласим где смо имали јако велика задржавања и проблем који тренутно решавамо и очекујемо да буде решен до Нове године то је бочна наплатна станица Прељина, дуплирамо број канала, померићемо издавање картица за 700 до 800 метара где ћемо знатно растеретити саобраћај", рекао је Савић.

Новим ауто-путем дневно прође око 12.000 возила од којих је приход приближно шест милиона динара. Када буде спојио Чачак и Београд очекује се да "Милош Велики" и олакша путовање грађанима и заради више.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво