Црни петак – не очекујте "америчка снижења" у Србији

Широм света, па и у Србији, данас је Црни петак – дан за куповину уз најављене попусте. Вера Вида из Центра за заштиту потрошача каже да трговци у Србији користе Црни петак само да продају робу коју током целе године нису продали.

Црни петак многе потрошаче у Србији више изнервира него што их обрадује јер су трговци прилично "тешки" на попустима.

Многи од њих нуде попусте само на одређене артикле или део асортимана.

За гардеробу и обућу попуст је најчешће 20 одсто, а за белу технику, телевизоре и телефоне, углавном 50 одсто.

Вера Вида из Центра за заштиту потрошача каже да Црни петак није у Србији црн као у земљама западне Европе и Америке, где је и настао.

"Трговци у Србији користе Црни петак да би успели да продају робу коју током целе године нису продали. Попусти нису онакви као што потрошачи очекују. Немамо грозницу као што је на западу јер попусти нису толики", истиче Вида.

Саветује потрошачима да размисле да ли ће ићи у куповину или не и да поведу рачуна о бројевима и величини када купују одећу и обућу јер трговац нема законску обавезу да врати робу уколико нема неки недостатак.

Многи трговци ће Црни петак продужити на викенд, а неки ће продужити и радно време.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи