"Бимал", већински власник “Новог сунца“, инвестира 35 милиона евра

Бимал Група завршила је поступак преузимања и постала већински власник сомборске фабрике за производњу јестивог уља "Ново сунце".

Генерални директор компаније "Бимал" и председник управе "Студен групе" Илија Студен каже за Танјуг да предстоји улагање од 35 милиона евра у повећање капацитета сомборске фабрике.

Истакао је да је циљ аквизиције "Бимала" укрупњавање и јачање индустрије уља у региону Западног Балкана.

Намера је, каже, да компанију чије су већинско власништво стекли доведу на највиши техничко-технолошки ниво производње, који већ поседују у фабрици за производњу јестивог уља у Брчком.

Први кораци у Сомбору биће реконструкција погона, подизање производних капацитета и проширење производног асортимана па ће се ту поред сунцокретовог и сојиног семена прерађивати и уљана репица.

Циљ је да обе фабрике производе идентичне производе од све три сировине, објаснио је Студен.

"Почетна улагања у овај пројекат су двадесет милиона евра, а будући да је план да капацитет производње подигнемо са тренутних 100.000 тона на 180.000 тона годишње, улагања у наредном периоду ће достићи укупан износ од 35 милиона евра", изјавио је Студен.

Производњом у фабрикама у Брчком и у Сомбору та Група ће годишње пласирати више од 250.000 тона полупроизвода и готових производа на домаће тржиште, у Турску и на Блиски исток.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво