Који су брендови најбољи у Србији

Крајем године, већ традиционално, Привредна комора и Министарство трговине додељују признање "Најбоље из Србије". Међу најбољима су и ове године "Карнексова" јетрена пашета, "Зајечарско пиво" и концерн "Бамби". Потрошачи и стручни жири овога пута наградили су и робне и корпоративне брендове, као и оне у успону.

Уз познате фирме овога пута међу добитницима су и нове које користе онлајн продају и дигиталне технологије али и оне из туризма.

Мирољуб Алексић, потпредседник Привредне коморе Србије каже да су фирме које су награђене значајан покретач српке привреде које хране десетине хиљада породица.

"Покрећу репроциклусе, велики су извозници и значајно пуне наш буџет", рекао је Алексић.

Привредници кажу да држава све више слуша привреднике и да је уважила 40 одсто сугестија за бољи пословни амбијент.

Влада најављује и нову економску стратегију која би требало да суштински промени однос према држави, образовању и култури.

"Верујем да ћемо у наредним годинама бити једина земља која ће показати позитивне резултате у економским миграцијама. Не зато што смо најбољи у томе већ што смо почели на време да размишљамо и пре него што је наша земља и ушла у Европску унију и желимо да се суочимо са тим", каже Зоран Ђорђевић, министар за рад борчка и социјална питања.

Неки добитници су више пута добили признање и то сматрају још већим успехом јер су опстали и то на све захтевнијој светској конкурентској сцени.

"Сви који су добили нагрде морају са својим активностима и да деле знања и да подстичу промену привредног амбијента који треба да буде подстрек за више стартапова, за више храбрих људи који ће покретати свој бизнис и давати шансу младим људима у овој земљи", каже Станка Пејановић, потпредседник Извршног одбора "Горење Хисенсе".

Знак "Најбоље из Србије 2019", које су лауреати стекли омогућиће им право коришћења у промотивним кампањама и тржишно финансијским активностима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво