Дигитализацијом до уштеде времена и новца

Европска унија подржава реформу локалне самуправе у Србији, дигитализацију, односно увођење електронске управе, речено је на седмом састанку заједничког консултативног одбора Комитета региона Европске уније и Републике Србије у Кањижи.

Увођењем и унапређењем електронских сервиса, Министарство државне управе и локалне самоуправе Србије жели да обезбеди транспарентније и економичније пословање локалних администрација.

У протекле три године уштеђено је више од шест милијарди динара само на папиру, а грађанима је уштеђено време јер га нису проводили пред шалтерима. Тако је обезбеђена боља и бржа комуникација грађана са локалним администрацијама, истакнуто је на скупу.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор изразио је наду да ће нови састав Европске комисије имати отворенији став према проширењу ЕУ и да ће нови комесар за проширење из Мађарске бити заинтересован да успешно обави задатак.

Заједнички консултативни одбор основан је 2014. године, а његов задатак је успостављање дијалога и сарадње између регионалних и локалних власти у Србији и Комитета региона Европске уније, као и припрема локалних самоуправа за учешће у раду Комитета региона ЕУ након ступања у чланство Европске уније.

То тело се састаје два пута годишње, наизменично у Србији и Бриселу, а седма седница је трећа која се организује у нашој земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи