Уговор о оснивању српско-кинеске фирме за изградњу технолошког парка у Борчи

Министар финансија Синиша Мали потписао је са кинеском компанијом Си-Ар-Би-Си уговор о оснивању заједничке фирме Владе Србије и те кинеске компаније о изградњи индустријског парка у Борчи.

Споразум о изградњи индустријског парка у Борчи, у којем ће радити 15.000 људи, потписан је у Пекингу 2018. године.

Синиша Мали је рекао да је у буџету за наредну годину за тај пројекат издвојено 237 милиона динара, саопштено је из Министарства финансија.

"Парк ће се простирати на 320 хектара, а налазиће се код Пупиновог моста, на општини Палилула", навео је Мали на седници парламента.

Према његовим речима, радови ће се спроводити у три фазе, које предвиђају изградњу комерцијалног центра, индустријске зоне и парка високе технологије.

Додао је да је целокупна инвестиција вредна око 247 милиона евра.

Потписник за "Чајна роуд енд бриџ корпорејшн" био је директор српског огранка те компаније, Џанг Сјаојуен, наводи се у саопштењу. 

Заменик директора огранка Си-Ар-Би-Сија, Џоу Џекси истакао је да ће индустријски парк у Борчи бити мост који ће додатно спојити Србију и Кину, али и унапредити економију обе земље, те да ће Србија постати још боље место за живот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи