Лука у Солуну се поново отвара за Србију

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић разговарала је с представницима Грчко-српске привредне коморе, коју је предводио председник Луке Солун Сотирис Теофанис, саопштено је из Министарства.

У саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре наводи се да је Михајловићева истакла традиционалну и пријатељску сарадњу Србије и Грчке и подсетила на посебну сарадњу коју је Србија кроз историју имала са солунском луком.

"Србија је средиште и незаобилазни део транспортне и саобраћајне мреже југоисточне Европе и сваки вид сарадње у овој области за нас је од великог интереса. Желимо сарадњу са луком Солун, са којом смо кроз историју имали веома добре односе и желимо да наше компаније што више користе овај вид транспорта", истакла је Михајловићева.

Председник солунске луке Сотирис Теофанис упознао је потпредседницу Михајловић и њен тим са плановима развоја солунске луке, али и могућностима улагања Луке Солун у нове терминале који би били како у Србији, тако и у региону.

"За нас је сарадња са Србијом не само економско питање, већ и питање традиције. Новим инвестицијама желимо да обезбедимо приступ највећих превозника луци како бисмо били регионални транспортни центар. Такође, желимо да инвестирамо у Србију у такозване 'суве луке', односно контејнерске терминале који би, заправо, били капије солунске луке у региону", истакао је Теофанис.

У саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре наводи се да је договорено да се у најкраће време формира посебна група за сарадњу између министарства и Грчко-српске привредне коморе, која би дефинисала и конкретне планове и пројекте заједничке сарадње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво