Брнабић и високи функционер ММФ-а о реформама и сарадњи

Премијерка Ана Брнабић и заменик извршног директора Међународног монетарног фонда Тао Џанг разговарали су о резултатима структурних реформи и о сарадњи Владе Србије и ММФ-а.

Брнабићева је, сумирајући резултате спровођења аранжмана са ММФ-ом, оценила да је сарадња веома добра и нагласила да Србија наставља са спровођењем сложених реформи, а као значајну је истакла помоћ Фонда за очување оствареног напретка и стварања повољне климе за додатна инвестициона улагања у земљу, саопштила је прес-служба Владе.

 

Како се наводи, Џанг је похвалио посвећеност Владе Србије спровођењу реформи и нагласио да ће Међународни монетарни фонд наставити да пружа пуну подршку кључним реформама.

На састанку је било речи и о активностима које се спроводе, како би се створили услови за што повољније пословно окружење, уз оцену да су остварена стабилност и повољни услови домаће економије резултирали великим интересовањем инвеститора за дугорочна улагања у Србију.

Похваљен је раст бруто домаћег производа, који ће бити барем три по одсто у 2019. години, док је очекивани раст за 2020. годину четири одсто.

У саопштењу је истакнуто да је Тао Џанг највишe рангирани руководилац ММФ-а који је посетио Србију од 1991. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи