Ауто-пут Ниш–Плочник градиће се на пролеће, на лето Моравски коридор

На пролеће почиње изградња једног од шест нових ауто-путева, од Ниша до Плочника, најавила је министарка Зорана Михајловић. Истовремено радиће се и Моравски коридор, који ће умрежити путну инфраструктуру Србије.

На састанку са градоначелником Ниша Дарком Булатовићем, министарка Михајловић је рекла да је реч о пројектима који су важни, не само за град већ и за Србију.

Министарка је рекла и да је договорено да на пролеће крене изградња државног пута од Малче до Просека и санација локалног пута од Просека до Јелашнице, који је оштећен током изградње ауто-пута.

Следеће године почеће да се гради и ауто-пут Приштина–Мердаре.

"Ниш–Мердаре–Приштина, излазак на албанску луку, и то нас очекује као почетак радова, не само разговори и приче, већ је то стварно почетак радова. Tо значи да смо ми последње две-три године потрошили на припрему документације, на припреми, тражили начин како ћемо то финансирати. Све смо то завршили и сада радови могу да почну", рекла је Михајловићева.

За повезивање тих праваца битан је и Моравски коридор, који спаја целокупну централну Србију.

"Очекујемо да на лето почнемо радове, у јуну или јулу. Моравски коридор је битан јер повезује Појате и Прељину, дугачак је 110 километара", навела је министарка.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић изјавио је да тај град данас има стабилне јавне финансије и да најбољу сарадњу има са Министарством грађевинарства.

Додаје да Ниш сада гради социјалне станове и станове за избеглице и безбедносне снаге, а реконструисано је и 55 саобраћајница у Нишу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво