Михајловићева и "Шандонг": Заједно ћемо градити ауто-пут Београд–Зрењанин и Зрењанин–Нови Сад

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић састала се са замеником председника управног одбора корпорације "Шандонг хајспид" Менг Јеном и са њим разговарала о наставку успешне сарадње на новим пројектима, пре свега реализацији изградње ауто-пута Београд–Зрењанин и Зрењанин–Нови Сад.

Зорана Михајловић је истакла да је компанија "Шандонг" увек добродошла у Владу Србије, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

"Имајући у виду одличну сарадњу коју смо остварили на изградњи ауто-пута 'Милош Велики', желимо да наставимо заједнички рад и на новим пројектима изградње саобраћајница од Београда до Зрењанина и од Зрењанина до Новог Сада. У питању су важни и велики пројекти и желимо вас у заједничком тиму у њиховој реализацији", рекла је Михајловићева.

Додала је да Влада Србије и министарство које води имају одличну сарадњу са кинеским компанијама, захваљујући добрим односима председника две државе – Александра Вучића и Си Ђинпинга.

Менг Јен истакао је да је компанија "Шандонг" веома заинтересована да узме учешће у реализацији поменутих пројеката, те да су искуство изградње ауто-пута "Милош Велики" и досадашња сарадња драгоцени за будући заједнички рад.

"Поред ових пројеката, заинтересовани смо и за сарадњу у области тзв. паметног саобраћаја. У складу са економским развојем Србије, сигурни смо да су потребе за усавршавањем саобраћаја, управљањем и уређењем саобраћаја у циљу што квалитетнијег путовања присутне", рекао је Менг.

На састанку је договорено формирање заједничке радне групе у циљу што ефикасније реализације пројеката изградње саобраћајница Београд–Зрењанин и Зрењанин–Нови Сад.

број коментара 0 Пошаљи коментар