Вучић дочекао Борисова, заједно ће отворити последњу деоницу Коридора 10

На источом краку Коридора данас се пушта у саобраћај деоница од Просека до Црвене Реке укупне дужине 22,5 километара и тиме се заокружује изградње читавог источног крака од Димитровграда до Ниша, дужине од 86 километара и 800 метара. Ову деоницу ће заједно отворити председник Србије Александар Вучић и бугарски премијер Бојко Борисов.

Укупна вредност изградње источног крака процењује се на око 476 милиона евра. Ова деоница источног крака сматра се и најтежом јер је њоме заобиђена Сићевачка клисура.

Новим ауто-путем, дужине 86,8 километара, од Ниша до граничног прелаза Градина путоваће се само педесетак минута.

Председник Србије Александар Вучић дочекао је око поднева бугарског премијера, са којим ће заједно отворити ову деоницу Коридора 10.

Саветник потпредседнице Владе Небојша Павловић рекао је раније да је источни крак Коридора 10 врло значајан, како за Србију тако и за Европу.

"Ово је најбржа и најкраћа рута која повезује централну и западну Европу са Блиским истоком и Турском", рекао је Павловић.

Отварањем источног крака, Коридор 10 добија своју коначну форму.

"Још 1970. године почео је да се гради. Требало је готово 50 година да бисмо добили ову саобраћајницу, која је од значаја за транзит, али и локални развој и повезивање овог дела Србије", рекао је Павловић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво