Мали са америчким амбасадором Годфријем о економским успесима

Министар финансија Синиша Мали састао се са новим амбасадором Сједињених Америчких Држава у Београду Ентонијем Годфријем, коме је пожелео добродошлицу у Србију и изразио наду да ће добро сарађивати у будућности.

Синиша Мали је истакао да је Србија завршила важан процес фискалне консолидације, те да је привредни раст у трећем кварталу ове године износио 4,7 одсто. Како је рекао, очекује да до краја године буде премашена пројектована стопа раста од 3,5 одсто, саопштило је министарство финансија.

Он је такође истакао да је Србија успешно емитовала обвезницу на међународном финансијском тржишту, и то други пут у овој години, те да је добила историјски најнижу каматну стопу и на тај начин остварила милионске уштеде. Мали је додао и да добре економске резултате потврђују и међународне финансијске институције.

Амбасадор Годфри је похвалио економске резултате које је Србија постигла, и додао да је важно што је земља скинута са тзв "сиве листе" ФАТФ јер су испуњени сви захтеви када је реч о борби против прања новца и спречавању финансирања тероризма.

Он је истакао да се нада да ће амерички инвеститори још више да улажу у Србију, те је као добар пример навео компанију Бехтел, која у оквиру конзорцијума гради Моравски коридор. Како је рекао, то је сигнал за све друге америчке компаније да могу да улажу у Србију.

Мали је додао да је Србија у првих седам месеци ове године привукла 2,3 милијарде евра страних директних инвестција, што је 43 одсто више него у истом периоду прошле године. Он је истакао и да је часопис Фајненшл тајмс Србију прогласио за светског рекордера у привлачењу страних инвестиција.

Мали и Годфри су изразили очекивање да ће у будућности имати квалитетну сарадњу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво