Михајловићева са кинеском компанијом о инфраструктурним пројектима

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, састала се са делегацијом кинеске компаније "Пауер Чајна рејлвеј констракшен", коју је предводио Рен Лиџи, потпредседник компаније, и са њима разговарала о инфраструктурним пројектима које заједнички реализују са Министарством.

Михајловићева је рекла да је сарадња са "Пауер Чајна" све већа и вредност пројеката које заједно реализујемо и који су у плану износи више од пет милијарди евра.

"Радује нас што сте део важних пројеката у Србији - изградње обилазнице око Београда, моста на Сави и будућег београдског метроа. Драго ми је да смо усагласили и Меморандум о разумевању за пројектовање метроа у Београду и да ускоро почиње израда идејног пројекта", рекла је Михајловићева.

Рен Лиџи изразио је задовољство због наставка сарадње и истакао да је "Пауер Чајна" спремна да да свој допринос даљем инфраструктурном развоју Србије, посебно кроз пројекат изградње београдског метроа.

"Хвала Вам на подршци коју пружате реализацији свих пројеката које радимо заједно. Након потписивања меморандума о разумевању, почећемо израду идејног пројекта за метро у Београду", рекао је он.

Влада Србије и Београд заједно на новим инфраструктурним пројектима

Влада Србије и Град Београд наставиће заједно да раде на инфраструктурним пројектима. Као и у случају београдског метроа, Влада Србије биће инвеститор на пројекту градње новог моста преко Саве, саопштио је кабинет потпредседнице Владе.

Зато је Влада Србије формирала посебну Радну групу за подршку изградње новог моста преко реке Саве у Београду, којом председава потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Чланови ове радне групе су представници Министарства финансија, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, заменик градоначелника Београда Горан Весић и чланови стручних служби Града Београда, представници Саобраћајног института ЦИП и Републичке дирекције за имовину.

Михајловићева је истакла је да је нови мост преко Саве пројекат од великог значаја не само за Град и да је реч о комплексном пројекту који успешно треба реализовати.

"Очекујем да Ревизиона комисија у најскоријем року прегледа идејни пројекат, да се потом финализује пројектно-техничка документација и крене у изградњу новог моста и приступних саобраћајница. Стари мост преко Саве биће сачуван јер је реч о културном добру и зато се мора водити посебно рачуна о његовој демонтажи", рекла је Михајловићева.

На данашној седници Радне групе утврђен је пословник о раду и договорена динамика наредних активности, укључујући и преговоре о финансирању пројекта. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво