Протест у "Азотари" замрзнут до понедељка

Радници "Азотаре" обустављају штрајк до понедељка, када очекују одговор од Агенције за приватизацију о даљој судбини фабрике.

Tри синдиката у панчевачкој "Азотари" одлучила су да радници привремено прекину протест и блокаду управне зграде, после јучерашњег доласка службеника Републичке агенције за приватизацију и инцидента са директором предузећа.

Протест ће бити привремено прекинут до до понедељка 12. јануара, када радници очекују да ће добити одговор од Агенције за приватизацију о даљој судбини панчевачке фабрике за производњу минералних ђубрива, рекао је Милан Ивовић председник Самосталног синдиката "Азотаре".

Ивовић је истакао да више од 1.000 радника верују да ће Агенција коначно удовољити њиховим захтевима и раскинути купопродајни уговор са српско-литванским конзорцијумом, јер купци нису на време уплатили 3,3 милиона евра на име рате по основу нелегалне продаје карбамида 2, немају план покретања производње минерални ђубрива, а запосленима дугује по четири зараде.

Говорећи о јучерашњем инциденту, када је група радника напала директора Вујадина Јанковића кога је полиција спроводила са шест полицијских возила из управне зграде где су га радници блокирали, Ивовић је рекао да су запослени у веома тешкој ситуацији јер дочекују и Нову годину и Божић без динара и да је полиција била коректна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи