За Јат технику заинтересоване три компаније

Tри велике стране компаније заинтересоване за куповину Jат технике, која се бави одржавањем и поправком авиона.

Генерални директор Јат технике Будимир Хинић у интервјуу за економски дневник Бизнис није навео које три компаније су заинтересоване за куповину тог предузећа, али очекује да ће до закључења тендера 26. септембра број заинтересованих порасти.

"Јат техника вреди између 100 и 200 милиона евра, али ће права цена компаније бити одређена на тендеру", оценио је Хинић. 

Директор Јат технике рекао је да компанија ове године очекје приходе од око 35 милиона евра и додао да се приходи сваке године скоро удвостручују, па би, како је нагласио, пет година након приватизације могли да достингу 200 милиона евра годишње.

Педузеће поседује три хангара за оправку авиона и пробни сто за авиомоторе, вредан 17 милиона евра.

Ипак, највећа предност те компаније су стручност и знање 930 запослених од којих су 650 лиценцирани авиомеханичари и инжењери.

Јат техника има склопљен уговор са Јат ервејзом вредан 16 милиона долара годишње, а уговори са страним компанијама вредни су 24 милиона долара.

Право учешћа на тендеру за Јат технику имају компаније које се баве одржавањем, поправком или производњом авиона, мотора и авио компоненти или авио транспортом, чији је приход у прошлој години био већи од 100 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи