Приведен радник "Азотаре"

Један од радника "Азотаре" у Панчеву приведен јер је са осталим радницима блокирао излаз из фабрике. Радници онемогућавали директора да изађе из фабрике док им не исплати две заостале плате.

Панчевачка полиција привела је једног од радника "Азотаре" који су данас неколико сати блокирали излаз из фабрике.

Радници директору фабрике Вујадину Јанковићу нису дозвољавали да изађе из круга предузећа док им не исплати две заостале зараде. Ипак, уз пратњу полиције, Јанковић је успео да напусти круг фабрике.

Председник Самосталног синдиката "Азотаре" Милан Ивовић рекао је новинарима да су инспектори Агенције за приватизацију данас проверавали да ли власници фабрике поштују купопродајни уговор, односно да ли су литвански конзорцијум "Агри" и "Санитекс" и београдски "Универзал" уплатили 3,3 милиона евра казне због нелегалне продаје "Азотариног" погона Карбамид 2.

Синдикати очекују да Агенција за приватизацију до 9. јануара донесе одлуку о даљој судбини "Азотаре".

Ивовић истиче да синдикати очекују да купопродајни уговор буде раскинут и да "Азотару" преузме Акцијски фонд како би производња била што пре покренута, да би пољопривредници на време добили вештачко ђубриво неопходно за пролећну сетву.

У супротном, синдикати прете новим штрајком и блокадом пруге ка "Петрохемији", што би и у тој компанији могло да заустави производњу због престанка довоза сировине.

Директор фабрике Вујадин Јанковић је, како тврде синдикалци, на данашњем састанку са представницима Агенције и синдиката, за стање у фабрици оптужио раднике и државу.

Јанковић тврди да је држава продала "мачку у џаку" и да су радници протестима због неисплаћених зарада срозали углед "Азотаре" код кредитора.

Радници "Азотаре" започели су крајем прошлог месеца блокаду фабрике и пруге која води ка Петрохемији и рафинерији нафте, захтевајући исплату заосталих зарада и помоћ државе у покретању производње која стоји месецима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво