Зелигер: Долазак Фолксвагена у Србију неће бити исход политичких питања

Председник Немачко-српске привредне коморе Роналд Зелигер наводи да, уколико би немачка компанија "Фолксваген" одлучила да дође у Србију, то не би био резултат политичких питања.

Роналд Зелигер je, одговарајући на питање Танјуга да ли Србија има потенцијал да доведе "Фолксваген", навео да не може да коментарише инвестиционе планове те немачке компаније, али да је сигуран да то неће бити резултат политичких питања.

Оценио је да је досадашња економска сарадња између две земље добра, наводећи да Немачка много улаже у Србији и да немачке компаније запошљавају више од 60.000 људи.

"Економска сарадња између Србије и Немачке је веома добра. Драго ми је што видим да је и Влада Немачке једнако заинтересована за Србију, као што је и немачка привреда", рекао је Зелигер.

Истиче да то потврђује и данашња посета министра привреде и енергетике Немачке Петера Алтмајера Београду и напомиње да је немачки министар увек у својим изјавама потврђивао да је Немачка усмерена на Западни Балкан, да подржава европске интеграције овог региона и да је заинтересована да појача економске везе Србије и Немачке.

Упитан да ли је Србија добро место и тржиште за улагање, Зелигер каже да јесте и да је прошле године око 80-85 одсто немачких компанија желело да инвестира, док би око 50 одсто компанија желело да запосли више људи у Србији и да поново инвестира овде.

"Сви показатељи су за сада добри, постоје питања која треба унапредити, али немачке компаније ће дефинитиво улагати у Србију", закључио је Зелигер.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара