Пензионерима по 5.000 динара око 5. новембра

Једнократна помоћ пензионерима у износу од 5.000 динара биће исплаћена око 5. новембра, месец раније него што је планирано, наводи министар финансија Синиша Мали.

Синиша Мали наводи да једнократна помоћ пензионерима представља само први корак ка томе да пензионерима буде боље.

"Ово је само први корак ка томе да нашим пензионерима буде боље. Овога не би било да није завршена консолидација наших јавних финансија и да нисмо прошли кроз тежак период реформи од 2014. године", рекао је Мали новинарима у Београду.

Како је додао, сада са суфицитом у буџету и са стабилним финансијама држава може да помаже најстаријим суграђанима.

Министар финансија је најавио да већ од 1. јануара креће и повећање пензија по тзв. "швајцарској формули".

"Већ од 1. јануара креће и повећање пензија по такозваној швајцарској формули, дакле пензије ће зависити од повећања и раста просечне плате и раста инфлације у нашој земљи. Већ сада можемо да кажемо да ће то бити негде око 5,3 - 5,4 одсто. Дакле, уз 5.000 динара око 5. новембра идемо и са повећањем пензија", најавио је министар.

Додаје да ће просечна плата расти из месеца у месец.

"Просечна плата у Србији већ у децембру биће пеко 500 евра и рашће из месеца у месец, како нам се побољшава стање у економији, дакле рашће онда и пензије на једној стабилној одрживој основи", мајавио је Мали. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво