Вучић: Поново ћу покушати да доведем Фолксваген у Србију

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће искористити сутрашњи састанак са министром привреде Немачке Петером Алтмајером да поново покуша да доведе "Фолксваген" у Србију.

Вучић је нагласио да не може ништа да обећа, јер Србија није чланица ЕУ, као Бугарска или Румунија, које су такође раније биле у игри, нити има тако велико тржиште као Турска, која је, иначе, била први избор, али су догађаји у Сирији довели у питање ту инвестицију.

"Обећао сам од почетка да ћемо се борити. Ове друге земље не могу да понуде субвенције, које ми можемо", рекао је Вучић, али и навео да има и техничких проблема, мада немају везе са нама.

"Даћемо све од себе да доведемо 'Фолксваген'. Али, не бих да будим лажну наду. Борићемо се свим срцем, енергијом и снагом", рекао је председник и нашалио се: "Спремамо се за ту посету као да Црвеној Звезди или Партизану у посету долази Бајерн".

"'Награбусио' је Алтмајер колико ћу да га гњавим око 'Фолксвагена'", истакао је Вучић током посете Врањској Бањи.

Вучић је, истовремено, најавио је да ће Панчево добити још једну фабрику, чиме је, каже, тај део Србије у потпуности "решен", те указао да меморандум са компанијом која прави делове за авионе представља добру вест за Србију.

"У Врањској Bањи ниче велелепни хотел"

Вучић рекао јед а ће на темељима хотела у Врањској Бањи старог више од четири деценије, који се тренутно руши, нићи нови хотел са пет звездица.

"Хотел ће бити категоризован, имаће 185 соба", рекао је Вучић новинарима и додао да дуго није било могуће пронаћи инвеститора за Врањску, али и друге бање.

Вучић је рекао да ће око 30.000 квадрата будућег велелепног спа центра бити завршено за око две године.

"Да људи не морају да иду у Терме Чатеж... Имаће све овде, са неупоредиво бољом водом", рекао је Вучић.

"Био сам овде пре тачно три године и рекао сам тада да ћемо дати све од себе да нађемо инвестирора, домаћег или страног", рекао је Вучић и подсетио да је Врањска Бања била омиљена бања Краља Петра, који је ту често долазио.

Навео је и да је Врањска Бања позната по термалним водама.

Вучић је говорио и о обновљеном позоришту "Бора Станковић", које ће вечерас бити свечано отворено, и навео да су Град Врање и држава уложили по 183 милиона – укупно 366 милиона за обнову.

Подсетио је да је позориште изгорело средином 2012. године, а да је једна од првих одлука по формирању владе СНС-а те године била да се позориште обнови.

Било је, каже, потребно мало дуже, али је обећано испуњено.

Вучић је током посете Врањској Бањи реговао на изјаву Аљбина Куртија да му договор са Београдом није међу приоритетима, и да би Србија требало да се суочи са сопственом прошлошћу, "уместо да на Косово и Албанију гледа војним двогледом".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво