Пруга Београд–Будимпешта важна као део глобалног пројекта

Министарка инфраструктуре и саобраћаја обишла је радове на деоници пруге Београд центар – Стара Пазова, део коридора Београд–Будимпешта.

Зорана Михајловић је истакла да је та пруга важна, не само што ће омогућити да се 2021. од Београда до Новог Сада иде брзим возом 200 километара на сат, већ због тога што је један од првих пројеката који су део глобалног пројекта "Један појас, један пут".

"Зато је за Србију важна. Важно је да Србија буде део тог глобалног пројекта. Србија је земља која је међу првима потписала споразум са НР Кином о учешћу у пројекту 'Један појас, један пут'. Зато сам поносна што овде сада ствари иду много брже него што је то изгледало пре годину дана", навела је Михајловићева. 

Ту деоницу гради кинеска фирма "China Communications Construction Company", а вредност уговора је 350,1 милион долара.

Пруга ће се разликовати од других и по томе што неће бити укрштања пруге и пута, већ надвожњака и подвожњака да би брзине на њој могле да буду у путничком саобраћају до 200 километара на час.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи