"Фолксваген" одложио одлуку о изградњи погона у Турској

Управни одбор немачког "Фолксвагена" одложио је одлуку о изградњи новог погона у Турској због војне акције Анкаре у Сирији, речено је "Танјугу" у овом немачком концерну.

У одговору на питање шта значи одлука у вези са изградњом погона и да ли постоји могућност да се промени одлука о земљи у којој ће се градити нови погон, наводе да је одложена одлука о новом погону и да прате ситуацију. 

"Управни одбор концерна је одложио одлуку о новом погону. Пратимо шта се дешава веома обазриво и са великом забринутошћу гледамо на развој ситуације", речено је Танјугу.

Немачки медији су претходно пренели да је произвођач аутомобила "Фолксваген" обуставио одлуку о изградњи нове фабрике у Турској због војне акције Анкаре у Сирији.

Нови погон, који би требало да запосли до 4.000 људи, требало је, према плану, да буде изграђен у близини Измира, а инвестиција би била између 1,2 до 1,5 милијарди евра.

И Србија, али и више других земаља региона бориле су се да доведу овог великог инвеститора.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво