Пензионерима по 5.000 динара за 15 дана, "косовски додатак" за сиромашне округе

Сви пензионери у Србији добиће за 15 дана једнократну помоћ од 5.000 динара, најавио је председник Александар Вучић. Изјавио је да има идеју да се у четири најсиромашнија округа уведе посебна помоћ, нешто попут косовског додатка, за учитеље, професоре, лекаре, медицинско особље.

Александар Вучић је током обраћања грађанима у Блацу, у оквиру кампање "Будућност Србије", захвалио пензионерима што су имали веру у државу и знали да само тешким мерама може да се дође до спасавања српске привреде.

Вучић је истакао да привреда данас није у кризи, већ расте и рашће још већом брзином у будућности.

"Хвала пензионерима и ја очекујем да, поред повећања пензија, за 15 дана сваки пензионер у Србији добије 5.000 динара једнократну подршку и гледаћемо да то долази све чешће", поручио је Вучић.

Посебан додатак за најсиромашније округе

У обраћању житељима Блаца и околине, председник је изјавио да има идеју да се у четири најсиромашнија округа, међу којима је и Топлица, уведе посебан додатак, нешто попут косовског додатка и да ће о тој могућности разговарати са премијерком Аном Брнабић.

"Крајње је време да за четири наша најсиромашнија округа дамо посебан додатак, као косовски додатак, за наше учитеље, професоре, лекаре, медицинско особље... да помогнемо", рекао је Вучић.

Идеја је, каже, да тај додатак за Топлички округ, Јабланички, Пчињски... буде 10 одсто, па да плата лекара у Блацу буде већа 10 одсто него лекара у Београду.

Како каже, ако се то лекару у Београду не допада, онда нека дође да ради у Блацу. Циљ је, каже, подстаћи људе да остану у Блацу.

"Кад вам кажу да су трошкови живота већи у Београду него у Блацу, то је тачно, али просечна плата овде у Блацу је 37.000, а у Београду 74.000. Никада не може да буде исто, али морамо да смањимо ту разлику, да живите боље. Желим да се посветим том питању", поручио је председник.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво