Поништен поступак за приватизацију ЈАТ Технике

Министарство привреде поништило је поступак приватизације ЈАТ Технике. Како се наводи на сајту ресорног министарства, поништава се поступак продаје капитала субјекта приватизације ЈАТ Техника друштво са ограниченом одговорношћу за одржавање и поправку ваздухоплова из Сурчина.

Све до сада предузете радње у вези са овим поступком стављају се ван снаге и не производе правно дејство, а одлука о поништавању поступка ступа на снагу даном доношења.

Министарство привреде је објавило 24. јуна први Јавни позив за учешће у поступку јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје капитала ЈАТ-а.

Почетна цена на јавном надметању износила је 100 одсто процењене вредности капитала, односно 20,4 милиона евра, а одлуком Министарства привреде од 1. августа овај поступак је проглашен неуспешним.

Други позив објављен је затим 2. септембра а "током трајања поступка, установљено је да постоје одређена питања у вези са спровођењем поступка приватизације која је потребно претходно размотрити и решити како би се овај поступак спровео на исправан и ефикасан начин".

Ова одлука је коначна, а против ње се може покренути управни спор подношењем тужбе Управном суду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво