Турска компанија заинтересована за изградњу "Вожда Карађорђа"

Представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре разговарали су са делегацијом турске фирме "Калјон" о могућностима за сарадњу на инфраструктурним пројектима у Србији, посебно у изградњи брзих саобраћајница, укључујући и шумадијски коридор "Вожд Карађорђе".

Државни секретар у Министарству грађевинарства Миодраг Поледица упознао је представнике "Калјона" са искуствима српско-турске сарадње на инфраструктурним пројектима, као и о плановима Србије за наставак улагања у инфраструктуру у оквиру новог инвестиционог циклуса.

Представници компаније "Калјон" исказали су заинтересованост да се боље упознају са пројектима које Србија планира, посебно у области друмског, железничког и ваздушног саобраћаја, као и станоградње, саопштило је ресорно министарство.

Компанија "Калјон" основана је 1974. и реализовала је неке од највећих пројеката у Турској у области ваздушног, друмског и железничког саобраћаја, укључујући и изградњу новог аеродрома у Истанбулу и тренутно управља пројектима укупне вредности око 30 милијарди евра.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 08. окт 2019, 13:11) - mikica [нерегистровани]

nasmejao sam se

danas to nema nikakve veze, nicije pare ne smrde, kapital nema boju koze itd. Nego samo me nasmejao naslov, moze dobar vic da se smisli.

(уторак, 08. окт 2019, 12:57) - anonymous [нерегистровани]

Ne mogu da verujem

Pa zar da Turci prave auto put Karadjordje, pa čovek bi se u grobu okrenuo.