Конференција "17+1" на Сајму, "Хуавеј" представља 5Г технологију

У Београду почиње дводневна конференција Народне Републике Кине и 17 земаља Централне и Источне Европе о сарадњи у области иновација.

Конференцију ће отворити председница Владе Србије Ана Брнабић, министар за науку и технологију НР Кине Ванг Џиганг и министар без портфеља у Влади Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Дводневна министарска конференција о иновацијама окупиће најрелевантније представнике иновационих екосистема из НР Кине и 17 земаља Централне и Источне Европе.

Учешће на конференцији, осим министра за науку и технологију НР Кине, потврдио је и велики број министара и државних званичника из земаља Централне и Источне Европе.

Министар без портфеља задужен за иновације Ненад Поповић каже да да је иницијатив "Појас и пут" први пут довела до тога да се конферeнција одржава у Србији заслугом предсeдника Вучића и Си Ђинпинга и да су данашњи осноси на највећем историјском нивоу.

"Циљ конференције је да се људи који се баве иновацијом, инжењери, млади, стратап компаније и сви који се баве и долазе из тих сфера да доносу заједничку визију за иновације земаља Централне и Источне Европе и и Кине", каже Поповић. 

Поповић каже да је ће бити присутно 17 делегација на највишем државном нивоу, представници науке и института иновационих компанија и бизниса.

"У делегацији је преко 300 чланова свих сфера науке и бизниса и нових технологија. "Хуавеј", ће представиту 5Г технологију, железнице технологију управљања најмодернијим возовима који ће и у Србији саобраћати од Будимпеште преко Београда до Солуна, дигиталну верзију индустријског парка у Борчи који треба да окупи најбоље светске компаније из домена високе технологије", каже Поповић.

Од сутра у Хали 4 београдског Сајма сви посетиоци могу да погледају иновације.

Паралелно са том, биће одржана и привредна конференција на којој је учешће потврдило више до 200 компанија, универизтета, институција и инвестиционих фондова из Кине и земаља ЦИЕЗ, на којој ће бити представљена најсавременија достигнућа у области иновација, дигитализације, вештачке интелигенције, роботике.  

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво