Конференција "17+1" на Сајму, "Хуавеј" представља 5Г технологију

У Београду почиње дводневна конференција Народне Републике Кине и 17 земаља Централне и Источне Европе о сарадњи у области иновација.

Конференцију ће отворити председница Владе Србије Ана Брнабић, министар за науку и технологију НР Кине Ванг Џиганг и министар без портфеља у Влади Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Дводневна министарска конференција о иновацијама окупиће најрелевантније представнике иновационих екосистема из НР Кине и 17 земаља Централне и Источне Европе.

Учешће на конференцији, осим министра за науку и технологију НР Кине, потврдио је и велики број министара и државних званичника из земаља Централне и Источне Европе.

Министар без портфеља задужен за иновације Ненад Поповић каже да да је иницијатив "Појас и пут" први пут довела до тога да се конферeнција одржава у Србији заслугом предсeдника Вучића и Си Ђинпинга и да су данашњи осноси на највећем историјском нивоу.

"Циљ конференције је да се људи који се баве иновацијом, инжењери, млади, стратап компаније и сви који се баве и долазе из тих сфера да доносу заједничку визију за иновације земаља Централне и Источне Европе и и Кине", каже Поповић. 

Поповић каже да је ће бити присутно 17 делегација на највишем државном нивоу, представници науке и института иновационих компанија и бизниса.

"У делегацији је преко 300 чланова свих сфера науке и бизниса и нових технологија. "Хуавеј", ће представиту 5Г технологију, железнице технологију управљања најмодернијим возовима који ће и у Србији саобраћати од Будимпеште преко Београда до Солуна, дигиталну верзију индустријског парка у Борчи који треба да окупи најбоље светске компаније из домена високе технологије", каже Поповић.

Од сутра у Хали 4 београдског Сајма сви посетиоци могу да погледају иновације.

Паралелно са том, биће одржана и привредна конференција на којој је учешће потврдило више до 200 компанија, универизтета, институција и инвестиционих фондова из Кине и земаља ЦИЕЗ, на којој ће бити представљена најсавременија достигнућа у области иновација, дигитализације, вештачке интелигенције, роботике.  

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 08. окт 2019, 12:32) - anonymous [нерегистровани]

O bože...

Aman bre ljudi, nemojte samo biti protiv tehnologije i verovati u teorije zavere na svakom koraku. Pa da nije bilo napretka nauke i tehnologije šta biste danas radili?! Kako je moguće da dobar deo naroda i dalje misli kao u srednjem veku i da je uvek protiv bilo čega novog. Ostavite se toga da smo mi Srbi zamorci i da se eksperimenti vrše na nama. Najbolje bi bilo da sedimo u mraku bez ikakvog tehnološkog napretka, pa onda još uvek ne bismo imali ni na čemu ćevape da ispečemo, jer i vatra je jednog dana bila samo nešto što je loše, jer možeš da se opečeš.

(уторак, 08. окт 2019, 11:27) - anonymous [нерегистровани]

5G

Ми Срби из дана у дан постајемо експeрименти...