Нови погон "Модине" у Сремској Митровици, инвестиција од милион евра

Председница Владе Србије Ана Брнабић отворила је у Сремској Митровици нови погон америчке компаније "Модине" и најавила пореске олакшице за запошљавање младих. Компанија "Модине" у Сремској Митровици измењиваче топлоте производи пет година и укупно запошљава 270 радника.

У нови погон за производњу измењивача топлоте од 3.500 квадратних метара у Сремској Митровици, компанија "Модине" инвестирала је милион евра. У првој фази запослено је 45 радника а у наредном периоду укупно 150.

Небојша Ђорић, радник у фабрици "Модине", каже да је фирма добра и може да се напредује, као и да је задовољан амбијентом, условима пословања.

Просечна старост радника у овој фабрици је 32 године, што је значајан искорак имајући у виду да је проценат незапослености младих у Србији висок, чак 24 одсто, а америчка амбасада, како је речено, снажно подржава те реформе.

"Компаније из САД уложиле су у Србију четири милијарде долара директних инвестиција и запослиле 20.000 људи укључујући и три у Сремској Митровици. Све је то плод заједничких напора локалне и републичке власти и америчке амбасаде", каже Габријел Ескобар, заменик амбасадора САД у Србији.

Председница Владе Србије Ана Брнабић најавила је предлог низа измена пореских закона о олакшицама за компаније које запошљавању младе у идућој години и позвала инвеститоре да их више ангажују.

"Желим да вас замолим као менаџмент ове компаније, али и америчку амбасаду да размислите да у Србију пребаците и ваше истраживачке центре. Србија је од 1. јануара најконкурентнија дестинација у Европи за улагања у образовање у истраживање и развој", рекла је Ана Брнабић.

Премијерка је подсетила да је за улагања у интелектуалну својину у Србији порез мањи јер се трошкови рачунају дупло, а да је порез на приход само три процента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи