Мали Зворник добија фабрику после педесет година

Након четири године пословања фабрике "Џинси" у Крупњу, у суседни Мали Зворник стиже фабрика за производњу текстила. Ово је прва велика инвестиција у Малом Зворнику у последњих педесет година, а очекује се да ће у новој фабрици бити запослено 300 радника.

У хали која се простире на шест и по хиљада квадрата у наредних неколико дана најпре ће се уселити машине, а првих деведесет од укупно 300 радника до краја месеца.

Колико је отварање ове фабрике важна ствар за Мали Зворник, говори податак да је реч о првој великој инвестицији у последњих педесет година на подручју ове општине, која се иначе налази у групи дванаест најнеразвијенијих у нашој земљи.

Компанија "Мајденим текстил" производњу ће почети у халама некадашњег предузећа за производњу дрвета које је затворено више од двадест година, а које су реконструисане средствима Владе Србије.

Турски инвеститор ове погоне ће узети у закуп, и у њих у наредном периоду уложити додатних три милиона евра својих средстава.

Пријаве радника за посао у овој фабрици трају већ неколико месеци уназад.

"Ми овде из Малог Зворника нисмо имали овако неку прилику да се отвори овако нека фабрика где би се запослио велики број људи. Ускоро се надам да ћу почети овде да радим, обука треба да почне за који дан", каже Славица Деспотовић из Малог Зворника.

За посао у турској фабрици пријавила се и Ксенија Радичевић. 

"Од 2018. године сам без посла, ишла сам на разговор за рад у позицији менаџера у турску фирму "Мајденим". Очекујем да ћу бити ускоро позвана, да ћу почети да радим и на тај начин ћу обезбедити себи и својој породици добро финансијско стање", рекла је Ксенија Радичевић из Малог Зворника.

У Малом Зворнику, кажу, да имају намеру, уколико добију подршку Владе, реконструишу и суседну халу од око две хиљаде квадратних метара, јер је турски инвеститор заинтересован да поред 300 запослених, у наредних неколико година, запосли још 200 нових радника.

Са укупно 500 радних места, само у овој фабрици, у Малом Зворнику се надају да ће најпре зауставити миграторне процесе, али и привуће друге инвеститоре јер посао у овој општини чека нешто мање од 2000 људи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво