Зашто турски капитал долази у Србију

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган са делегацијом од 200 привредника стиже данас у Београд. У Турско-српском пословном савету сматрају да турским инвеститорима одговара то што у Србији има доста неразвијених подручја.

Члан Турско-српског пословног савета у Истанбулу Александар Међедовић каже за РТС да је Србија последњих пет година постала веома интересантна за инвестиције у проиводњу.

За Србију, истиче, нису заинтересовани само турски инвеститори, али они користе своје дугогодишње искуство из других европских земаља, али и из северног дела Африке и Мексика.

"Србија може да буде само у добитку да има таквог искусног инвеститора који може у неком веома кратком року да отвори фабрику за триста радника, са 10.000 квадратних метара прозиводног простора, са машинским парком од 200 машина", рекао је Међедовић.

Александар Међедовић наводи да турским инвеститорима у Србији одговара што има доста неразвијених подручја.

"Они долазе у регионе где има места, где могу да нађу радну снагу која је спремна, где трошкови нису толико високи и где целим породицама треба посао – то је један услов који Србија пружа", навео је Међедовић.

Гост Јутарњег програма РТС-а је указао и на повољну географску позицију Србије.

"Ми смо у срцу Европе, граничимо се са пет ЕУ земаља. Између Берлина и Истанбула има 2.000 километара, а Београд је тачно на средини", рекао је Александар Међедовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво