Зашто турски капитал долази у Србију

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган са делегацијом од 200 привредника стиже данас у Београд. У Турско-српском пословном савету сматрају да турским инвеститорима одговара то што у Србији има доста неразвијених подручја.

Члан Турско-српског пословног савета у Истанбулу Александар Међедовић каже за РТС да је Србија последњих пет година постала веома интересантна за инвестиције у проиводњу.

За Србију, истиче, нису заинтересовани само турски инвеститори, али они користе своје дугогодишње искуство из других европских земаља, али и из северног дела Африке и Мексика.

"Србија може да буде само у добитку да има таквог искусног инвеститора који може у неком веома кратком року да отвори фабрику за триста радника, са 10.000 квадратних метара прозиводног простора, са машинским парком од 200 машина", рекао је Међедовић.

Александар Међедовић наводи да турским инвеститорима у Србији одговара што има доста неразвијених подручја.

"Они долазе у регионе где има места, где могу да нађу радну снагу која је спремна, где трошкови нису толико високи и где целим породицама треба посао – то је један услов који Србија пружа", навео је Међедовић.

Гост Јутарњег програма РТС-а је указао и на повољну географску позицију Србије.

"Ми смо у срцу Европе, граничимо се са пет ЕУ земаља. Између Берлина и Истанбула има 2.000 километара, а Београд је тачно на средини", рекао је Александар Међедовић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 07. окт 2019, 11:24) - milan [нерегистровани]

Kapital

Za kapital se nikada ne pita odakle dolazi,nego je važno
samo to da dolazi i unapređuje tvoju državi i pomaže na
prosperitetu naroda te države.

Neka se samo Turska, Kina i Rusija, a posebno Amerika,
samo takmiče, ko će više kapitala da uloži u Srbiju...