НИС продајом стиже конкуренцију

НИС је продајом капитала "Гаспрому" добила могућност да оствари стандарде и стигне аресивну конкуренцију. Први тендер за кључно постројење биће расписан месец дана после трансфера, рекао генерални директор Милош Сарамандић. Довољно гаса за Србију.

Нафтна индустрија Србије (НИС) је продајом 51 одсто капитала руском "Гаспромњефту" "купила време" и добила велики замајац да оствари стандарде и стигне агресивну конкуренцију, оценио је генерални директор НИС-а Милош Сарамандић.

"Споразум садржи низ предности, а једна од њих је промптно деловање - први тендер за кључно постројење ће бити расписан већ месец дана по трансферу", рекао је Сарамандић за београдске "Вечерње новости".

Он је нагласио да ће у исто време запослени бити заштићени, грађани и држава потпуно сигурни да ће њихове потребе бити задовољене, а купац у обавези да задржи тржишни удео.

Према речима доректора НИС-а, инвестиони програм у износу не мањем од 500 милиона евра подразумева изградњу постројења за благи хидрокрекинг и пропратних постројења, која заједно обезбеђују "евро 5" квалитет бензина, као и наставак улагања у заштиту животне средине.

"НИС има једну рафинерију, али на обе њене локације у Панчеву и Новом Саду предвиђене су мере које ће додатно ојачати њен интегрисан рад и повећати капацитет. 'Гаспромњефт' се уговором обавезао на континуитет пословања и производње до 2020. године, да нема прекида рада упреради", рекао је Сарамандић.

Он је напоменуо да у наредне четири године неће бити могуће смањење броја запослених у НИС-у без њиховог директног пристанка, а да је и у том случају обавезна накнада од 750 евра по години стажа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво